Dagboek 3e dag week 27

We beginnen deze dag met de blues met verschillende grootheden dat is nog eens muziek en hebben we ook nodig ook

Zo en na mooi stukjes muziek toch weer even tot de orde van de dag. Hoe staat het met de wereld en de Corona-gekte de Corona die nogal eens loopje met ons neemt?

110 km/h in plaats van 130 : hoeveel minder verbruikt u, hoeveel extra tijd vergt het?

01/07/2020 | Stéphane MONSIN

In Frankrijk zorgt een voorstel voor de beperking van de maximumsnelheid op de autosnelwegen van 110 km/h in plaats van 130 km/h voor tumult. Onze collega’s van Caradisiac hebben het verschil in verbruik getest.110 km/h in plaats van 130 : hoeveel minder verbruikt u, hoeveel extra tijd vergt het?

Daarvoor gebruikte Caradisiac twee identieke voertuigen, namelijk Renaults Megane dCi 110, op een snelwegtraject van 150 km lang. De snelste van de twee legde de route 9 minuten vlugger af dan de andere. Op vlak van verbruik is de conclusie duidelijk: het verschil tussen beide wagens bedroeg 1,4 liter, of 25% in het voordeel van de traagste!

Ook Caradisiac vindt deze snelheidsbeperking te traag en stelt voor de limiet op 120 km/h te zetten, net zoals in ons land. Deze omstandigheden werden eveneens getest en leverden een verbruikswinst van 0.8 liter op tegenover bij 130 km/h, terwijl het snellere tempo tegenover de voorgestelde 110 km/h elke vorm van afleiding vermijdt, zoals het gebruik van de telefoon bijvoorbeeld. Het overwegen waard dus…

We noteren ook dat President Macron het voorstel van de 110 km/h op alle snelwegen intussen heeft weggewuifd.
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *