Dagboek 6e dag week 26

Vandaag zaterdag ik denk vandaag eens de onderdelen te sorteren en te bestellen voor de beregening installatie. Het weer laat het toe het is even niet meer zo warm dus me daar maar eens toe aanzetten.

Het lijkt allemaal weer normaal te worden een beetje afstand houden en gewoon opletten en verder leven. Ik geloof de mensen die zeggen dat het virus is verdwenen zeker alle symptomen laten dit ook zien.

Dat het allemaal verkeerd is ingeschat is nu wel duidelijk, maar ik neem het niemand kwalijk, toen wisten we niet hoe hiermee om te gaan met Corona. Nu weten we beter maar dat is wel na een leerperiode dat we nu weten waar we aan toe zijn.

Achteraf is het allemaal makkelijk praten maar ga er maar eens aan staan. Als je verantwoordelijk bent voor het land en de mensen, dan moet je een beslissing nemen, dan is het maar het beste om naar de deskundige te luisteren. En dat is ook gedaan.

Helaas komen we nu tot de ontdekking dat we naar deskundigen luisteren die allemaal met elkaar afgesproken hebben om hetzelfde te denken en te doen of te adviseren 167 landen. Niet wetende dat de WHO een grote boevenbende is met een leider die duizenden mensenlevens op zijn geweten heeft en nu gewoon een van de leidinggevende is in deze organisatie.

Is hetzelfde als we de motorclub Hells Angels de regie in handen hadden gegeven zou er dan wat goeds uit zijn gekomen?

Hogerop hebben ze wereldwijd een plan die ze langzaam proberen uit te voeren. Nu we beter weten moeten we er ook eens iets aan gaan doen!

Niet bang zijn

Want we zijn met velen meer en moeten ons niet laten beïnvloeden door dit soort lui nu we weten waar ze toe in staat zijn.

Oorlog indoctrinatie wapenhandel en macht staan daar voorop. Het is dezelfde situatie die ook in de oorlog met honderdduizenden mensen is voorgekomen, als deze hadden opgestaan en zich hadden verdedigd zou het heel anders zijn afgelopen met die mensen. Maar bang zijn en je laten indoctrineren is hier de boosdoener geweest. Laten we dit voortaan tot verleden tijd maken en ons niet meer laten indoctrineren.

Is dat soms de bedoeling?

Het kan niet zo zijn dat de allerrijkste van de wereld het voor het zeggen hebben en ons gewoon in de pan willen hakken. Laten we met z’n allen voor onszelf opkomen en zoiets nooit meer laten gebeuren. Dus denk na en sluit u met uw gedachten hierbij aan dat is al de eerste stap naar de overwinning en hoeven we niet meer bang te zijn dat alles van ons wordt afgepakt door de allerrijkste van de wereld.

Wist u dat dit maar een handje vol mensen is. De rijken mensen, zoals meneer Buffet, meneer Bill Gates, meneer Trump, de wereldbank regeringen en fundamentalisten en nog een paar anderen. ze alles in de hand proberen te hebben met hun macht kracht en rijkdom, ons willen sturen als slaven waar iedereen zo op tegen is om hun eigendom te zijn.

Eerlijk alles verdelen zei heel veel en wij een klein beetje. Helaas hetzelfde gebeurt ook weer onder die groep “heel klein beetje” in het klein en zo hebben wij elkaar allemaal weer onder de knie en kunnen we net zoals die donkere meneer met de knie op de nek “van die politieagent” overlijden. Mooi dan is er een handjevol mensen die overblijven om ook weer met elkaar hetzelfde te doen, en zo roeien wij onszelf uit. Of weet u het beter?

Het is zelfs al zo gevaarlijk geworden dat ze zelf niet meer in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn en denken dat het voor het goede doel is. Dus zelf niet eens meer weten dat het fout is wat ze doen. Daarom kan dit voort blijven bestaan. Doe daar wat aan!

Ik heb inmiddels mijn buik vol van goede doelen, kortgeleden ook weer tot de ontdekking gekomen dat het goede doel om Madagaskar kindertehuis te helpen financieel ook weer is uitgelopen op eigen gewin daar in die organisatie, er gewoon enorm veel geld is verdwenen in de zakken van een profiteur. Is de mens dan zo verloederd dat dit gewoon heel normaal is geworden, nu daar wil ik niet langer aan mee doen. Onze kerk is gestopt met betaling aan die organisatie, helaas zijn daar de kinderen weer de dupe van. Nu nog een weg vinden dat we dit kunnen voorkomen en dat de mensen en kinderen die moeten worden geholpen daar niet meer de dupe van worden van deze slechte mensen.

Uit dagblad Trouw overgenomen

Toen de coronacrisis uitbrak, werd voormalig Denker des Vaderlands, René ten Bos, onrustig. Wat gebeurt hier? Welke maatregelen nemen regeringen nu weer? Op zijn mobiel volgde Ten Bos talloze Franse, Duitse en Nederlandse sites. “Ik vond het verbijsterend te zien dat we onze waarden zo makkelijk te grabbel gooien.”

Ten Bos zoekt meteen de confrontatie op met de lezer, want de tweede zin van dat eerste lemma luidt: “In 2020 heerst iets wat ik ‘coronafascisme’ zou willen noemen”.

“Ik weet het”, zegt Ten Bos, “dat woord hakt erin, en vraagt om uitleg. Fascisme is een fenomeen dat tal van verschillende gedaanten heeft gekend: antisemitisch of niet, futuristisch of conservatief, racistisch, vrouwonvriendelijk, nationalistisch of wetenschappelijk, maar dat allemaal ook weer lang niet altijd.”

Als u het zo formuleert, zij we dan niet allemaal fascistisch?

“Ik heb van veel Franse filosofen geleerd: je moet de fascist in jezelf dood maken. Dat betekent: bewust worden van woorden die je terloops begint te gebruiken, maatregelen waarin je nooit in geloofde en die je nu ineens acceptabel vindt.”

Dat lijkt me lastig, zeker in een tijd waarin we in oorlog zijn met zo’n dodelijk virus.

Link naar het artikel in Trouw

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/in-de-coronacrisis-is-sprake-van-fascisme-zonder-dat-er-fascisten-zijn~b0f8b7e2/

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *