Dagboek 7e dag week 25

Let op , hier is weer sprake van groepsverband binnen in een slecht geventileerde ruimte daar is het gewoon gevaarlijk.

Dus ook nog niet naar de KERK en ander bijeenkomsten gaan.

Binnen met grote groepen mensen en slechte ventilatie is nog steeds een groot gevaar!

Dus roep iedereen op om binnen in gebouwen met slechte ventilatie en of airco gewoon niet bij elkaar te zijn voor je eigen bestwil voorkom verspreiding van het virus.

Dat is voor iedereen in elk land van groot belang

In een slachthuis in Duitsland is een grootschalige uitbraak van het coronavirus ontdekt. Meer dan duizend besmettingen stelden de lokale autoriteiten vast onder medewerkers bij Tönnies uit Noordrijn-Westfalen.

Alle zevenduizend medewerkers van Duitslands grootste slacht- en vleesverwerkingsbedrijf werden vrijdag onmiddellijk in quarantaine geplaatst toen duidelijk werd dat er sprake was van een grootschalige coronacluster binnen het personeelsbestand. Het regionale crisisteam uit Gütersloh, ruim een uur rijden ten oosten van Enschede, krijgt bij het testen en handhaven van de quarantaine hulp van soldaten van de Bundeswehr.

Er zijn sterke aanwijzingen dat Duitslands grootste varkensslacht- en vleesverwerkingsbedrijf het niet zo nauw nam met de in maart ingevoerde de afstands- en hygiëneregels voor zijn medewerkers. Zo verbleven voornamelijk Oost-Europese arbeidskrachten die in onderaanneming voor het bedrijf werken, in onhygiënische en vaak overvolle panden. Eerder deze week lekte een medewerker van Tönnies een smartphonevideo aan publieke omroep SWR, waarin te zien is hoe de medewerkers dicht op elkaar aan lange tafels in de kantine zitten.

Een woordvoerder van Tönnies liet in de Duitse media dat het bedrijf zich inmiddels wel aan de regels houdt. Volgens hem is de uitbraak niet te wijten aan abominabele woon- of werkomstandigheden, maar aan medewerkers die na opening van de meeste Europese grenzen in het weekend een bezoek aan hun thuisland brachten – vanwege een katholieke feestdag, hadden inwoners van Noordrijn-Westfalen vorige week een lang weekend.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Getty)

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *