Dagboek 4e dag week 25

Woensdag en het gaat weer over Stikstof

Épidémie, pandomie

Epidemisch – endemisch[bewerken | brontekst bewerken]

Naast epidemische ziekten zijn er ook endemische ziekten, die constant aanwezig zijn, maar op elk moment slechts bij enkele individuen voorkomen. Komt een ziekte normaal steeds in enkele gevallen voor in de bevolking, maar ook af en toe in veel grotere aantallen, dan spreekt men van een ‘epidemische verheffing’.

Pandemieën[bewerken | brontekst bewerken]

Een pandemie is een epidemie die zich over continenten verspreidt. Een pandemie wordt veroorzaakt door een ziekteverwekker die nog nooit of al een heel lange tijd niet meer gewoed heeft, waardoor er geen of een verminderde weerstand voor is. Zo stierven er tijdens de pandemische Spaanse griep van 1918 wereldwijd naar schatting meer dan 20 miljoen mensen. Ook onder de planten of dieren kan een epidemie pandemische vormen aannemen. Het vogelgriepvirus H5N1 en hiv (aids) zijn hiervan voorbeelden. COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus en voor het eerst vastgesteld in China, is in 2020 snel uitgegroeid tot een pandemie.

Wat met de 1,5 m buiten. Er is al zoveel bewezen!

Zondag 21 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur is er een vreedzame demonstratie op het Malieveld.

Dat meldt de beweging Viruswaanzin.nl. “Een manifestatie vóór vrijheid, omdat onze vrijheid met de invoer van de zgn. coronawet ingeperkt dreigt te worden. Deze wet beoogt namelijk de maatregelen uit de noodverordeningen een wettelijke basis en een meer definitief karakter te geven.”
Sprekers zijn volgens de organisatie Willem Engel, Jeroen Pols, Rob Elens, Maurice de Hond, Michaela Schippers en heel veel anderen. Ook DJ’s verlenen medewerking: DJ Jean, DJ Alexander Koning, DJ Paul Elstak. De demonstratie is geïnitieerd door Willem Engel en de beweging Viruswaanzin.

Viruswaanzin

Stikstof Co2 uitstoot
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *