Dagboek 3e dag week 25

Het begin is er, nog even en dan is alles weer normaal dit voorspelde ik twee maanden geleden al.

Het Amsterdam UMC is antistoffen op het spoor die veelbelovend zijn als mogelijke behandeling van corona.
Wereldwijd lopen er talrijke onderzoeken, ook in Nederland, om te kijken of het bloed van genezen patiënten kan helpen om de covid-infectie te bedwingen.
Honderd keer sterker
De eerste antistoffen die gebruikt werden, waren afkomstig van patiënten die ziek waren geworden van corona-virussen in het verleden, bijvoorbeeld met sars in 2003. De nieuw gevonden antistoffen komen van patiënten die recent zijn besmet met het nieuwe coronavirus. “Deze nieuwe antistoffen zijn honderd keer sterker dan de antistoffen die er lagen”, zegt dr. Marit van Gils, leider van dit onderzoek.
“Dat ze zo krachtig zijn, betekent dat je er weinig van nodig hebt en dat ze relatief goedkoper te maken zijn. Vooropgesteld dat het werkt uiteraard.”, aldus de onderzoekers.
De onderzoekers gaan het middel eerst uitproberen op dieren. Als het daar inderdaad op blijkt te werken dan moeten ze nog worden getest op proefpersonen. Van Gils hoopt dat dat begin volgend jaar kan beginnen.
Het onderzoeker stopt nog niet. De onderzoekers willen uiteindelijk het bloed van tachtig genezen covid-patiënten onder de loep nemen op zoek naar mogelijk nog krachtigere antistoffen.
Kortwerkend vaccin
In de verre toekomst zou dit kunnen leiden tot een combinatie van antistoffen die kan voorkomen dat patiënten besmet raken met covid, als een kortwerkend vaccin. Dit zou dan ook werkzaam kunnen zijn tegen andere corona-virussen.
De resultaten van het onderzoek zijn maandag gepubliceerd in Science.

Vrijheid 75 jaar ?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *