Dagboek 1e dag week 24

De installatie PV-panelen wordt vandaag gekeurd.

Dit moet een extern bedrijf voor de energie maatschappij uitvoeren.

Dus we zullen horen wat ze te zeggen hebben, ik wil graag mijn teruglopende stroommeter behouden. De digitale versie nieuwe meters daar heb ik niet zoveel vertrouwen in. Die kun je niet zien teruglopen en wie bepaald dan de, kWh? Mogen we zelf ook nog bepalen hoe we het willen? Of is het nog steeds ieder voor zich en GOD voor ons allen? Hebben we wat geleerd van deze tijd?

—————————————————————————————————————————-

De Wereld

https://www.bing.com/covid/local/belgium?form=WSHCOV

Brazilië heeft helaas een behoorlijke verhoging van Corona Patiënten en doden.

Brazilië telt volgens de officiële cijfers nu meer coronadoden dan Italië. Het aantal mensen in het Zuid-Amerikaanse land dat stierf aan het longvirus is de afgelopen 24 uur met 1.437 gestegen tot 34.021. Alleen in de Verenigde Staten (ongeveer 108.000) en het Verenigd Koninkrijk (bijna 40.000) zijn meer doden geregistreerd.

 Met 1.473 overlijdens in één dag vestigde Brazilië opnieuw een triest record. Het is de derde dag op rij dat het Latijns-Amerikaanse land een recordaantal doden moet registreren, na 1.262 op dinsdag en 1.349 op woensdag. 

Lees ook

Peru overschrijdt kaap van 5.000 coronadoden

Ook het aantal besmettingen blijft in sneltempo toenemen in Brazilië. Het afgelopen etmaal werden er bijna 31.000 nieuwe infecties gemeld door de autoriteiten. In totaal zijn nu ruim 580.000 gevallen van het coronavirus vastgesteld in het land. Alleen in de VS is het aantal bekende infecties hoger, daar zijn ruim 1,8 miljoen besmettingen vastgesteld.

Experts vermoeden dat het werkelijk aantal geïnfecteerden in Brazilië fors hoger ligt omdat er in het land maar weinig wordt getest. Brazilië heeft wel drie keer meer inwoners dan Italië.

Hoewel de Braziliaanse curve dus blijft stijgen, blijft de uiterst rechtse president Jair Bolsonaro ijveren voor een heropening van de economie en kritiek uiten op de lockdownmaatregelen die de gouverneurs van de deelstaten hebben ingevoerd.

In de VS is de piek voorbij, maar de voorbije 24 uur kwamen er toch opnieuw 1.021 geregistreerde overlijdens bij. Er stierven in totaal al 108.000 mensen aan de gevolgen van een besmetting in de VS.  

Pasgegraven, nog lege graven buiten Sao Paolo in Brazilië.

Uit het blad van HLN News overgenomen

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *