Dagboek 5e dag week 22

Vrijdag:
Hier ben ik gestopt met dagboek bijhouden, nu schrijf ik voortaan wanneer het mij uitkomt om iets te melden of te schrijven. Dus laat u, maar verrassen hierdoor als u wilt?

Vandaag beginnen we met van Dissel die een veeg uit de pan kreeg van orderen zorg”, nog steeds geen bescherming genoeg voor de verzorgers in de tehuizen” hoe is dit toch mogelijk? Waarom draaien de vakmensen daar toch omheen en beloven ze van alles en komen ze hun beloftes niet na?

Ik stel voor al weken geleden ben gewoon eerlijk en vertel hoe het er echt voor staat dan kunnen de daarvoor geschikte bedrijven actie ondernemen maar door al die twijfel doet niemand dus iets. De waarheid vertellen is gewoon voor iedereen het beste, het is zo en dan gaan we met z’n allen actie nemen het zo goed mogelijk te doen. zou veel beter zijn.

Waarom is de verantwoordelijke leider zich niet bewust van deze houding.

En nogmaals zeg ik u laat u niet beïnvloeden door alle informatie over de Coronacrisis, maar gebruik gewoon uw eigen verstand wees voorzichtig en houdt u aan de regels om besmetting te voorkomen.

Spelregels voor zonnig Pinksteren op het terras

Verstandig genieten

Op maandag 12.00 uur mogen we weer: witbiertjes op een zonnig terras, bitterbal erbij en genieten maar. Wat niet mag? Staand drinken, met een snotneus of andere verdachte klachten aankomen, in een groep aanschuiven en liever ook niet te lang blijven zitten.
Tweede Pinksterdag wordt een zonnige dag, we zitten al maanden thuis en veel Nederlanders hoeven die dag niet te werken en dus verwacht brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) veel enthousiaste gasten. “Horecaondernemers kunnen niet wachten om hun gasten weer te verwelkomen en zitten vol creatieve ideeën, aldus KHN.
Want een terrasje pikken in 2020 gaat anders dan we gewend zijn. Dit kun je verwachten in cafés, bars en restaurants:

Bij Ledig Erf, een populair Utrechts café met 180 terrasplekken, hebben ze er zin in. Het terras wordt anderhalvemeterproof, er is een ontbijtje aan het menu toegevoegd om gasten meer verspreid over de dag te ontvangen en bovendien is er een app ontwikkeld.
Maxine, die bij het Ledig Erf serveert, verwacht dat de maatregelen haar werkzaamheden verlichten én veiliger maken. “Elk tafeltje heeft een QR-code waarmee je kunt bestellen en afrekenen en dus is er veel minder contact tussen gast en personeel. Zo houden we ook de toestroom in de hand. Staan mag niet en dan word je dus ook niet bediend. Wat er ook gebeurt: deze app houden we erin.”

Het terras van Ledig Erf in Utrecht.
Thermometer en handgel liggen klaar

Toevallig, zegt eigenaar Karim Cloos van De Eeuwige Jachtvelden in Den Haag, liep minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) net voorbij met een spiedend oog. “Dus we denken wel twee keer na voordat we een scheve schaats rijden. Als wij ons netjes aan de regels houden en het goed gaat, wordt dat vast meegenomen in het beleid.”
Bij De Eeuwige Jachtvelden schuiven de Haagse politici regelmatig aan voor een borrel en dus heeft het café-restaurant een voorbeeldfunctie, aldus Cloos.
Er is een afrastering gemaakt, zodat gasten niet via de straat op het terras kunnen komen. Elke gast wordt van tevoren gecheckt. De infraroodthermometers en handgel liggen klaar, de kaart is kleiner zodat de koks de ruimte hebben, pijlen op de grond wijzen naar het toilet en elk hoekje en randje is schoongemaakt.

Cloos: “De vlag hangt uit, we zijn echt blij dat we weer mogen. We hopen dat iedereen gewoon lekker komt genieten, zich aan de regels houdt en niet te lang blijft zitten. Voor de gasten binnen werken we met blokken. De vraag wordt vast groter dan het aanbod, maar hopelijk gaat alles goed en kunnen de regels helemaal worden opgeheven.”
Meer taken voor gasten, minder voor personeel

Voor het Maastrichtse restaurant Les 3 Seaux wordt het maandag vooral qua schelpen en bestek een uitdaging, vertelt manager Milou Timmer. “We serveren oesters en kreeft en dat geeft een hoop rommel. Normaal gesproken maken wij de schelpen open en halen we ze halverwege weg: dat kan nu niet.”
Op het terras zijn de gasten maandag van harte welkom, maar ze moeten zelf bestellen bij een bestelpunt, hun bordje en bestek ophalen, hun schelpen op weer een ander punt weggooien en komen betalen bij vertrek. Bij deze uit- en afgiftepunten staan spatschermen en liggen mondkapjes voor het personeel.
Zo moet het lukken, aldus Timmer. “Normaal ren je letterlijk van gast naar gast, nu komen ze naar ons. We ruimen de oesters niet af, er is geen gesprekje tussendoor. Misschien wordt het voor ons een stuk rustiger dan normaal!”
Of het gaat stormlopen in Maastricht? “Onze vaste gasten hebben al gereserveerd, maar die komen niet elke week fruits de mer eten. We moeten het vooral van toeristen hebben en die verwachten we nog niet echt.”

Zo’n 20.000 à 30.000 deelfietsen van Uber worden naar de stort gebracht

als gevolg van een deal met deelfietsbedrijf Lime. Het gaat om fietsen van Uber-tak Jump.
Uber betaalde twee jaar geleden 200 miljoen dollar (163 miljoen euro) voor Jump en de opvallende rode deelfietsen van het bedrijf. Maar de tak bleek nog verlieslijdender dan de taxi-diensten van het bedrijf.

Daarom werd Jump eerder deze maand overgedragen aan het concurrerende bedrijf Lime, in een deal waarin Uber ook 170 miljoen dollar (157 miljoen euro) in Lime investeerde. Bij de deal kwam het grootste deel van het personeel van Jump op straat te staan, meldt techsite The Verge.
Afgevoerd

Maar tienduizenden fietsen van een ouder model werden niet overgedragen en verdwenen naar de stort. Op videos op sociale media is te zien hoe ladingen fietsen worden afgevoerd.
Een andere optie dan weggooien was er niet, zegt een Uber-woordvoerder tegen The Verge. De fietsen maken volgens Uber gebruik van op maat gemaakte onderdelen en laadapparatuur, waardoor ze alleen door het bedrijf zelf onderhouden zouden kunnen worden. Dat maakt het onmogelijk de fietsen weg te geven.
Geen expertise meer

Gelezen in Nieuws Microsoft
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *