Dagboek 1e dag week 22

DagboekDoor admin

Maandag

het is nog steeds mogelijk besmet te worden, dus het is van belang voorzorg maatregelen te nemen.

Een feestje kan wel maar dan op gepaste afstand van elkaar, hoe moeilijk dit dan ook is. het is het zelfde als autorijden niet te dicht op elkaar anders komen er ongelukken van dat is ook zo met vreemde mensen bij elkaar daar weten we niet van hoe de ander leeft.

Met je eigen familie is dit al weer een stukje makkelijker. Daarvan weet je als er maar even iets is dat ze niet vertrouwen zullen ze hierover elkaar informeren en rekening met de situatie houden zo kan je voorkomen elkaar aan te steken (te besmetten).

De stad Sint-Truiden heeft aan onderzoeksinstelling Sciensano gevraagd om snel meer duidelijkheid te geven over een gemelde stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus in de stad. “De cijfers die wij hebben en ons onderzoek vertellen het tegendeel”, reageert burgemeester Veerle Heeren zondag.

Sciensano meldde zondagochtend dat er de voorbije 24 uur 282 nieuwe gevallen van besmetting werden gerapporteerd in België. Opvallend: een dertigtal van die nieuwe besmettingen werd vastgesteld in Sint-Truiden, de Limburgse stad die op de piek van de epidemie al bijzonder zwaar werd getroffen.

In Sint-Truiden reageerde men verrast. De veiligheidscel van de stad deed zondag onmiddellijk navraag bij het Sint-Trudo Ziekenhuis en de triagepost, maar hun statistieken wijzen niet op een toename. In het ziekenhuis zijn de voorbije week zeven nieuwe opnames gemeld, in de triagepost waren er 66 consultaties, maar er werden geen patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis.

Ook de resultaten van tests laten volgens Heeren geen toename zien. Het medisch labo LKO-LMC in Sint-Truiden ontving de voorbije twee dagen 100 tests van huisartsen en coördinerende en raadgevende artsen uit woonzorgcentra. Daarvan was er één positief. Daarnaast werd telefonisch bevestigd dat alle recente testen van Truiense patiënten, verwerkt door het federale labo, negatief waren.

Bij Sciensano kon de stad zondagmiddag geen uitleg krijgen. Sint-Truiden dringt er bij de onderzoeksinstelling op aan om zo snel mogelijk de oorsprong van het cijfer te specifiëren, zodat indien nodig de gepaste acties kunnen ondernomen worden. “Of het is een materiële vergissing, of er is iets anders aan de hand. Ik blijf alvast heel alert”, besluit Heeren.

Niet waar

Het blijkt dat voor Sint Truiden het niet waar is dat daar een besmettingshaard is aangetroffen, dit is dan wel onrust stoken in een gemeente die er met de Corona goed voor stond. Het werd, verspreidt door de heer van Ranst

———————————————————————————————

Een besloten feest in een restaurant in het Duitse Leer, vlak over de grens bij Groningen, laat zien dat het coronavirus nog niet verslagen is. Al 18 mensen zijn besmet geraakt nadat feestgangers zich niet aan de coronaregels hielden. 118 mensen zitten in quarantaine, de restauranteigenaar riskeert een gigantische boete.

Een restauranteigenaar van een zaak in het Duitse Leer besloot vorig weekend een feest te geven. De reden daarvoor? Hij was zo blij dat de zaak door een versoepeling van de lockdownregels weer open mocht.

Besloten feest

Volgens de Duitse zender NDR raakten veertien personen tijdens dat feest besmet in het restaurant. Vier anderen raakten geïnfecteerd door contact met iemand die bij het besloten feest was geweest.

118 personen moeten uit voorzorg in quarantaine. Een aantal van hen vertoont ook al symptomen van het coronavirus. 

Ook een flink aantal managers van de nabijgelegen scheepswerf Meyer moeten in quarantaine, omdat de HR-manager van die werf bij het besloten feest aanwezig was.

De mensen op het feest leefden de coronaregels niet na. Volgens getuigen schudden ze handen, had het personeel geen mondkapjes op en hielden ze zich niet aan de afstandsregels.

Gebrekkige gastenlijst

Ook werd de gastenlijst niet goed bijgehouden, waardoor pas in de loop van de week duidelijk werd wie er precies bij het feest aanwezig waren. De eigenaar van het restaurant kan daarvoor een boete krijgen van maximaal 25.000 euro.

Volgens de Duitse minister van Volksgezondheid, Carola Reimann, laat de uitbraak zien dat het virus nog niet verslagen is. “Het is er nog steeds en we moeten er samen voor zorgen dat de inspanningen van de afgelopen weken niet voor niks zijn geweest.” 

Het risico op besmetting is volgens Reimann vooral groot als verschillende huishoudens bij elkaar komen.

Gelezen in MicroSoft Nieuws

Spread the love