Dagboek 7e dag week 20

DagboekDoor admin

Zondag

Het is op dit moment voor veel mensen over de hele wereld misschien (nog) niet mogelijk om uit eten te gaan, maar je kunt nu online zelf een eigen heerlijke maaltijden te bereiden met begeleiding van internationale chef-koks.

Aangekondigd door het Japanse bedrijf airKitchen, organiseert hun nieuwe airKitchen LIVE-platform online privé kooklessen met hosts van over de hele wereld. Gasten kunnen hun favoriete gerechten leren koken en inzicht krijgen in hoe ze traditionele gerechten via Zoom en Skype rechtstreeks van de lokale bevolking kunnen maken vanuit huis. Er zijn momenteel meer dan 60 online kooklessen geregistreerd op de website, waar gebruikers kunnen leren hoe ze Japanse, Italiaanse, Poolse en Vietnamese gerechten moeten koken. Alle gastheren spreken Engels om de website toegankelijk te maken voor internationale voedselliefhebbers.
Na het verzenden van een boekingsaanvraag kunnen gasten rechtstreeks met hun gastheer communiceren om te beslissen over de planning van tijdzoneverschillen en welke voorbereidingen er nodig zijn. Omdat gastheren hun huis of ingrediënten niet hoeven klaar te maken voor gasten, zijn online kooklessen doorgaans goedkoper dan persoonlijke lessen.

‘Als een bedrijf dat normaal gesproken als boekingsplatform voor reizigers fungeert voor kooklessen bij de lokale bevolking in Japan en de rest van de wereld, moesten we ons aanpassen aan deze nieuwe wereld waarin we ons bevinden. Terwijl angst en ongerustheid hoog oplopen, is het een belangrijk moment om betrokkenheid bij andere culturen dan de onze te stimuleren. Eten en koken zijn altijd een uitstekende gelegenheid geweest voor intieme culturele uitwisseling,’ vertelde een vertegenwoordiger van airKitchen aan Lonely Planet.
Meer informatie is beschikbaar op de officiële website van airKitchen.

Openingsbeeld: AsiaVision / iStock

Spread the love