Dagboek 2e dag week 20

DagboekDoor admin

Ik zie in de vroege morgen hier al weer wat meer beweging de mensen gaan nu al zich voorbereiden op hun werk volgende week zal het beter op gang zijn de buurmannen vertrokken al vroeg naar hun werk misschien is het nu al weer een beetje mogelijk de klanten te benaderen Vandaag is wat telefoonwerk doen om te horen hoe het met de bedrijven staat. De kappers en de andere winkels mogen open de horica moet nog even wachten. Ik zal zo eens even naar het nieuws luisteren om te weten wat we nu al mogenIn Belgie zijn de grenzen nog gesloten.

Nog steeds gaat het met het mondkapjes maken erg langzaam. Het is nog niet goed geregeld door de Overheid daar moet nu toch echt wat aan gedaan worden.

Ik heb er goed hoop op dat we gewoon weer aan het werk kunnen met inachtneming van zoveel mogelijk 1,5 m afstand Social distancing. vandaag ben ik met de website bezig met Fiberlaser deze moet nu nog wat meer tekst hebben om SEO te bewerkstelligen. dat valt niet mee want overal willen ze voor betaald hebben op Internet. Het is natuurlijk de kunst dit zo voordelig mogelijk te doen, toch nog wat goed e keywords zoeken.

Het is de bedoeling dat Google met zijn zoekmachine de goede stukken sorteert en publiceert.

Nog eens goed de lessen doorkijken betreffende SEO marketing.

Vrijheid vrijheden is het wel zo luister hier maar eens naar?

Wat ik vandaag tegenkwam bij een interview met Dr. Judy Mikovids die 5 jaar gevangen werd gezet omdat ze haar ervaringen in het labo aan de wereld wilde tonen en dat mocht niet van de Farma-industrie.

En dit is wat de Overheid en de Farmaceutische industrie willen. “Het gaat om Money – Big Money”

Influenza en COVID-19 – overeenkomsten en verschillen

17 maart 2020 | Vraag en antwoord

Naarmate de COVID-19-uitbraak zich blijft ontwikkelen, zijn vergelijkingen gemaakt met influenza. Beide veroorzaken ademhalingsziekte, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee virussen en hoe ze zich verspreiden. Dit heeft belangrijke gevolgen voor de maatregelen voor de volksgezondheid die kunnen worden uitgevoerd om op elk virus te reageren.Hoe zijn COVID-19 en influenzavirussen vergelijkbaar?

Ten eerste hebben COVID-19 en influenzavirussen een vergelijkbare ziektepresentatie. Dat wil zeggen, ze veroorzaken beide ademhalingsziekten, die zich presenteren als een breed scala van ziekte van asymptomatisch of mild tot ernstige ziekte en dood.

Ten tweede worden beide virussen overgedragen door contact, druppels en fomites. Als gevolg hiervan zijn dezelfde maatregelen voor de volksgezondheid, zoals handhygiëne en goede ademhalingsetiquette (hoesten in je elleboog of in een weefsel en onmiddellijk verwijderen van het weefsel), belangrijke acties die iedereen kan nemen om infectie te voorkomen.Hoe verschillen COVID-19 en influenzavirussen?

De snelheid van de transmissie is een belangrijk punt van verschil tussen de twee virussen. Influenza heeft een kortere mediane incubatietijd (de tijd van infectie tot het verschijnen van symptomen) en een korter seriële interval (de tijd tussen opeenvolgende gevallen) dan HET COVID-19-virus. Het seriële interval voor COVID-19 virus wordt geschat op 5-6 dagen, terwijl voor influenza virus, het seriële interval is 3 dagen. Dit betekent dat influenza zich sneller kan verspreiden dan COVID-19.

Verder, transmissie in de eerste 3-5 dagen van ziekte, of potentieel pre-symptomatische overdracht -overdracht van het virus vóór het verschijnen van symptomen – is een belangrijke bestuurder van de transmissie voor influenza. In tegenstelling, terwijl we leren dat er mensen zijn die COVID-19 virus 24-48 uur voor het begin van het symptoom kunnen afwerpen, lijkt dit momenteel geen belangrijke drijfveer voor transmissie te zijn.

Het reproductieve aantal – het aantal secundaire infecties gegenereerd door een besmet individu – wordt begrepen te zijn tussen 2 en 2,5 voor COVID-19 virus, hoger dan voor influenza. Schattingen voor zowel COVID-19 als influenzavirussen zijn echter zeer context- en tijdspecifiek, waardoor directe vergelijkingen moeilijker worden.

Kinderen zijn belangrijke drijvende krachten achter de overdracht van het influenzavirus in de gemeenschap. Voor het COVID-19-virus wijzen de eerste gegevens erop dat kinderen minder worden getroffen dan volwassenen en dat de klinische aanvalspercentages in de leeftijdsgroep 0-19 laag zijn. Verdere voorlopige gegevens van huishoudelijke transmissie studies in China suggereren dat kinderen besmet zijn van volwassenen, in plaats van vice versa.

Hoewel het bereik van de symptomen voor de twee virussen is vergelijkbaar, de fractie met ernstige ziekte lijkt anders te zijn. Voor COVID-19, gegevens tot nu toe suggereren dat 80% van de infecties zijn mild of asymptomatisch, 15% zijn ernstige infectie, die zuurstof en 5% zijn kritische infecties, die ventilatie. Deze fracties van ernstige en kritieke infectie zou hoger zijn dan wat wordt waargenomen voor influenza-infectie.

Degenen die het grootste risico lopen op ernstige influenza-infectie zijn kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met onderliggende chronische medische aandoeningen en degenen die immuunonderdrukt. Voor COVID-19, ons huidige begrip is dat oudere leeftijd en onderliggende aandoeningen verhogen het risico op ernstige infectie.

Sterfte voor COVID-19 lijkt hoger dan voor influenza, met name seizoensgebonden influenza. Hoewel de werkelijke sterfte van COVID-19 enige tijd zal vergen om volledig te begrijpen, geven de gegevens die we tot nu toe hebben aan dat de ruwe sterfteratio (het aantal gerapporteerde sterfgevallen gedeeld door de gerapporteerde gevallen) tussen 3-4% ligt, het sterftecijfer voor infecties (het aantal gerapporteerde sterfgevallen gedeeld door het aantal infecties) lager zal zijn. Voor seizoensgriep is de sterfte meestal ruim onder de 0,1%. De mortaliteit wordt echter voor een groot deel bepaald door de toegang tot en de kwaliteit van de gezondheidszorg.Welke medische ingrepen zijn beschikbaar voor COVID-19 en influenzavirussen?

Hoewel er momenteel een aantal therapieën in klinische studies in China en meer dan 20 vaccins in ontwikkeling voor COVID-19, zijn er momenteel geen erkende vaccins of therapeutica voor COVID-19. Antivirale middelen en vaccins die beschikbaar zijn voor influenza. Hoewel het influenzavaccin niet effectief is tegen het COVID-19-virus, wordt het ten zeerste aanbevolen om elk jaar gevaccineerd te worden om influenza-infectie te voorkomen.

Spread the love