Dagboek 3e dag week 19

Vandaag woensdag weer zo’n zelfde dag als de dagen daarvoor. Wat gaan we doen. Kan ik al in contact met de bedrijven komen. Ik moet nog bedenken hoe dit vandaag te gaan doen.

Ik hoor dat er al weer een klein stapje vooruitgang is. De deskundigen denken eraan weer volop zou kunnen gaan werken. Ik denk dat het dan in Noorden nu al kan tegenover het Westen. het is toch niet een totale Lock down in Nederland. In het Noorden werken er al veel meer mensen nu heb ik begrepen van Jan Meutgeert in Joure. Jan zegt op zijn werk er niet veel last van te hebben, ze houden keurig afstand in het bedrijf daardoor kan alles gewoon doorgaan. Wanneer de mensen naar de winkels en ander gelegenheden gaan die open zijn, dan pas zien ze de gevolgen van de Crisis, maar zoals het dagelijks is in het midden en het zuiden van Nederland dat hebben ze daar niet.

Door veel thuis te zijn heb ik tijd om na te denken. En dat gebeurt dan ook. Ik moet veel over mijn geloof nadenken maar er ook aan werken. Er zijn een paar vraagstukken die mij nu extra bezighouden. Roeland Van der Sloten heeft een prachtig stukje geschreven over hoe om te gaan met de liefde van God

(zie in het Gastboek op deze site het stukje van Roel ) 

Ikzelf heb mij daar ook al mee bezig gehouden met zijn stelling en vraag. Hoe kun je het leven beter met God indelen bij je dagelijkse bezigheden (je normale werk) Ik denk dat het een gewoonte moet worden dat God bij je is om elke dag ook volgens zijn voorbeeld te willen leven. Heb je naaste lief. Er zijn zo te zien veel mensen die dit allanger doen, kijk ook maar eens naar de verzorging en verpleging, daar is het normaal om je in te zetten voor je medemens. Toch werden deze mensen laag gewaardeerd in het verleden.

Als u geinteresseerd bent in een levenswijze waarbij je intens gelukkig wordt, raad ik u aan eerst nog even het stukje van Roel Van der Sloten te lezen.

Later, misschien morgen ga ik daar nog wat dieper op in.

Een kind is ons geboren,
een zoon is ons gegeven;
de heerschappij rust op zijn schouders.
Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman,
Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.Jesaja 9:5 | NBV | MessiasJezus

John van Rest

Spread the love