Dagboek 2e dag week 19

5 mei 2020

Vandaag staat in het vizier de bevrijding en de herdenking 2e Wereldoorlog. Vooral voor de jongeren is het belangrijk hier aandacht aan te geven. Ze moeten weten dat vrijheid niet vanzelfsprekend is!

Het Coronavirus

Nu kunnen we niet op verzamelplekken komen, maar de TV programma’s doen er wel alles aan om de jongeren iets te laten zien en ze hierbij de betrekken.

75 jaar Bevrijdingsdag

Voor vanavond is daar een speciale Musical voor gemaakt en het vrijheid vuur van gisterenavond om 12 uur is ook nog te zien. Evenementen kunnen nu niet doorgaan wegens het Coronavirus. Jaap Smit, de Koning en nog anderen hebben de plechtigheid toch uitgevoerd, dit is op het TV kanaal nog terug te zien.

Verder is de bedoeling dat veel bedrijven weer aan de slag kunnen met inachtneming van de 1,5 m Social distancing. Hygiëne, Mondkapjes, Handschoenen.

Het is 5 mei Bevrijdingsdag 75 jaar.

Vooral voor de Veteranen die dit moeten missen is dit sneu we hopen dat het volgend jaar nog opnieuw kan worden gevierd!

Jos Schelvis sprak op zijn 93e jaar, hij is van Joodse afkomst, dat hij is opgepakt door de Duitsers in de 2e Wereld Oorlog. Hij in 7 verschillende kampen is geweest. Dat hij dit wonderwel heeft overleefd. Hij vertelde zijn verhaal al eens aan Koning Alexander.

De Koning

Heeft het verhaal, op de Dam nog eens verteld. De ervaringen van Jos Schelvis. De Koning zijn speech was interessant en heeft indruk gemaakt op bijna iedereen.

Vannacht klokslag twaalf uur is overal het vrijheidsvuur ontstoken. Het is wel vreemd dit zo te hebben moeten uitvoeren zonder publiek. Hoe is het toch mogelijk dat uitgerekend deze plechtigheid nu niet kan worden gevierd.

Historische speech koning

——————————————————————————————————

Maurice De Hond

klik hier voor speciaal COVID-19 blog

Belangwekkende onderzoekscijfers van Prof. Streeck uit Gangelt

4 mei 20200 Reacties/in COVID-19

Prof. Streeck die in het zwaar getroffen Heinsberg onderzoek geeft gedaan was gisteravond in het ZDF Journaal. Het belangwekkende paper van zijn onderzoek in Gangelt (vlak over de grens bij Sittard) is net verschenen. Dat geeft een heel goed beeld van wat er daar is gebeurd na een superspreading event op 15 februari 2020. Het […]Lees meer https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2015/02/Maurice-de-Hond-Logo-DEF-386-X-140.png 0 0 Maurice https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2015/02/Maurice-de-Hond-Logo-DEF-386-X-140.png Maurice2020-05-04 20:54:242020-05-05 08:04:29Belangwekkende onderzoekscijfers van Prof. Streeck uit Gangelt

What do Manaus and Guayaquil tell us?

4 mei 20200 Reacties/in COVID-19 english

In Manaus (Brazil) and Guayaquil (Ecuador) we see large corona outbreaks. These are locations where it was/is warm and there is often high humidity. These two examples are regularly used to show that what I (and many others) say about the effect of high humidity on the spread of the virus cannot be true. But […]Lees meer https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2015/02/Maurice-de-Hond-Logo-DEF-386-X-140.png 0 0 Rob Captijn https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2015/02/Maurice-de-Hond-Logo-DEF-386-X-140.png Rob Captijn2020-05-04 17:55:242020-05-04 18:00:58What do Manaus and Guayaquil tell us?

We can do so much better, it has to be so much better

John van Rest

Spread the love