Groot tekort maskers

Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid van de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) wijst erop dat er nog steeds en groot tekort is aan mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit ondanks de landelijke distributie.

Alles wat je moet weten over het coronavirus

– Al jouw coronavragen over het virus

– Al jouw coronavragen over werk

– Al jouw coronavragen over het dagelijkse leven

– Al jouw coronavragen over de zorg

– Al jouw coronavragen over reizen door Jaap van Zessen, laatst gewijzigd op 23-04-2020, 14:2613 secondencontext

Het nieuwe verdeelmodel, waar afgelopen weekend afspraken over zijn vastgelegd, lijkt al meteen zijn werk te doen, constateert De Gouw. Inmiddels gaat twee derde van de chirurgische mondkapjes naar de langdurige zorg, dat was daarvoor de helft. Van de best beschermende gewone maskers gaat momenteel zelfs 100 procent naar de langdurige zorg.

De experts melden overigens, na vragen van Kamerleden, dat mondkapjes in bepaalde situaties en voor bepaalde doelgroepen een bijdrage kunnen leveren aan de afbouwscenario’s de komende maanden. Zo kan een kapper met een mondkapje wellicht weer aan de slag. Dan moet het echter niet gaan om zelfgemaakte kapjes, maar om gekeurde beschermingsmiddelen. Het kabinet is vooralsnog zeer terughoudend over het gebruik van mondkapjes door de gehele bevolking, vanwege de schaarste aan materialen.   

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *