Dagboek 5e dag week 18

Vandaag vrijdag 1 mei dag van de arbeid van daar in Nederland is al een horecaman die zegt 1 juni zijn zaak gewoon open te doen. En de 1,5 m Social distancing. Is dit de oplossing en kan een café zo open? Hoewel hij ook zegt dat afstand houden in café niet mogelijk is als het drukker wordt.

Hoewel het seizoen influenzavirus verschilt van het virus dat pandemische influenza veroorzaakt, liggen de uitgangspunten voor beide gevallen dicht bij elkaar. In het geval van een influenzapandemie zal het – naast het gebruik van antivirale […] middelen en mondkapjes en de invoering van maatregelen om sociale afstand te creëren – belangrijk zijn de pandemie te bestrijden […] door de bevolking te vaccineren met de pandemie veroorzakende stam.

De ongehoorzaamheid is op komst zoals ik al weken voorspel dat het zo ook niet is vol te houden en ongehoorzaamheid opkomt. Denk eens aan de film industrie een love scene op 1,5 m afstand?

PREMIUM

Directeur Michael Hu van Ostrichoo. Het bedrijf heeft miljoenen mondkapjes op voorraad. © Frank de Roo

In deze loods in Schiedam liggen miljoenen mondkapjes, en de meeste gaan naar het buitenland

Mondkapjestekort? Op een Schiedams bedrijventerrein staat een loods waar er miljoenen liggen. Importeur Ostrichoo opent een mondkapjeswinkel in Rotterdam. ,,Omdat ze anders toch naar het buitenland gaan.’’

Tot maart importeerde Ostrichoo elektrische fietsen uit China. Er staan er nog een paar in de loods op het bedrijventerrein Vijfsluizen. ,,Ook die markt trekt weer aan, trouwens.’’ Toen het coronavirus uitbrak, kwam er vraag naar mondkapjes en Hu kon ze leveren. Behalve in Schiedam heeft hij nog een pand in Dordrecht. ,,Ook bomvol.’’

Ostrichoo heeft eigen inkopers in China, vertelt Hu. Familieleden van de inwoner van Dordrecht met Chinese wortels. ,,Zij zijn betrouwbaar en hebben direct contact met de fabrieken daar. We kunnen laten zien waar de kapjes vandaan komen, met de lokale keuringsrapporten.’’ De eerste levering ging naar het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Chaos

Het gesprek verloopt tussen de telefoontjes door. Voortdurend hangen Hu en commercieel directeur Harm Prins aan de bel. ,,Het gaat de hele dag door. Ook omdat het op de vliegvelden chaos is.’’ Ze zijn onderweg wel eens pallets kwijtgeraakt, zeggen ze.

Steeds hoor je dat er in Nederland te weinig mondkapjes zijn. Dat is niet waar.Harm Prins

Hu en Prins leveren nog steeds aan zorginstellingen, maar niet zoveel als zij zouden willen. ,,Steeds hoor je dat er in Nederland te weinig mondkapjes zijn. Dat is niet waar.’’

Dat zorginstellingen toch krap zitten, komt volgens Prins door de procedure rond het testen en inkopen van de beschermingsmiddelen. Thierry Baudet kaartte de kwestie vorige week aan in de Tweede Kamer. Ostrichoo is een van de bedrijven waarmee de Forum voor Democratie-politicus contact heeft.

Tachtig procent van de mondkapjes hier gaat naar het buitenland. Helaas

Tot maart importeerde Ostrichoo elektrische fietsen uit China. Er staan er nog een paar in de loods op het bedrijventerrein Vijfsluizen. ,,Ook die markt trekt weer aan, trouwens.’’ Toen het coronavirus uitbrak, kwam er vraag naar mondkapjes en Hu kon ze leveren. Behalve in Schiedam heeft hij nog een pand in Dordrecht. ,,Ook bomvol.’’

Ostrichoo heeft eigen inkopers in China, vertelt Hu. Familieleden van de inwoner van Dordrecht met Chinese wortels. ,,Zij zijn betrouwbaar en hebben direct contact met de fabrieken daar. We kunnen laten zien waar de kapjes vandaan komen, met de lokale keuringsrapporten.’’ De eerste levering ging naar het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Chaos

Het gesprek verloopt tussen de telefoontjes door. Voortdurend hangen Hu en commercieel directeur Harm Prins aan de bel. ,,Het gaat de hele dag door. Ook omdat het op de vliegvelden chaos is.’’ Ze zijn onderweg wel eens pallets kwijtgeraakt, zeggen ze.

Steeds hoor je dat er in Nederland te weinig mondkapjes zijn. Dat is niet waar.Harm Prins

Hu en Prins leveren nog steeds aan zorginstellingen, maar niet zoveel als zij zouden willen. ,,Steeds hoor je dat er in Nederland te weinig mondkapjes zijn. Dat is niet waar.’’

Dat zorginstellingen toch krap zitten, komt volgens Prins door de procedure rond het testen en inkopen van de beschermingsmiddelen. Thierry Baudet kaartte de kwestie vorige week aan in de Tweede Kamer. Ostrichoo is een van de bedrijven waarmee de Forum voor Democratie-politicus contact heeft.

Tachtig procent van de mondkapjes hier gaat naar het buitenland. Helaas

Informatie uit Algemeen Dagblad AD

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *