Dagboek 4e dag week 18

Vandaag nog steeds even niet wandelen om mijn knie te laten rusten, dus begin ik direct met het werk op de PC.

Beschermingsmiddelen

10:00 vergadering te zien tv Nederland1 technische mensen om te bespreken hoe en wat te doen met beschermingsmiddelen.
Dhr. Dijbesma stelt zich voor, het gaat over testen van mensen en hoe de besmetting plaatsvinden beweegt serologische test die niet zomaar met het eerste de beste test systeem te doen.

Alles moet eerst worden bekeken welke systemen goed zijn. Hij heeft het over swaps en het laboratorium met verschillende machines moet deze worden gedaan om te zien welke werkt. Het moet ook in een programma worden gezet om de resultaten te zien dit alles is nog niet zover. Het verleden gaf 2000 mensen per dag testen. Maar nu zijn we iets verder VWS testen en 4000 per dag 6000 a 7000 testen per dag is nu al haalbaar.

Testebeleid

Dus er is nu een testbeleid om uit te zoeken de beste manier is 1:10 testen nu zien we dat 13 % hebben Covid. een andere techneut gaat nu vertellen hoeveel en in welke vorm we nu moeten testen we doen dit met 40 laboratoriums. het streven is 8000 testen per dag. We hebben voorlopig genoeg maar moeten naar 17000 testen per dag. Heel Europa de landen daar zijn hier mee bezig. Het gaat vooral nu om de leveranciers zich kunnen conformeren aan deze vraag aan testproducten en machines.

Test en uitvoering

Test beleid en uitvoering gaat dus langzaam vooruit, de voorspelling is dat in de zomermaanden minder testen nodig zijn omdat er minder luchtaandoeningen zijn. De bloedtest gaan ze vooral in de verzorgingshuizen. Dhr. Woltman is nu aan de beurt om ons toe te lichten VWS.
Overal zijn verzorg-gemeentes bezig met opvang voor ouder minderbedeelden en allerlei ander groepen die in de verdrukking zitten.
Iedereen die nu weer met kinderen in contact komen en de mantelzorgers gaan worden getest als eerste. Het is niet waterdicht vandaar dat ze 24 uur afwachten als je simtomen hebt. We kunnen al 6000 testen per dag zegt Woltman.

Hoe verder de werkgelegenheid open gaat moet er meer getest moet kunnen worden. Hij denkt dit een jaar te moeten volhouden.

Het is verschrikkelijk  deze Coronacrisis. Hoewel  misschien is dit de tijd om tot bezinning te komen? We zijn nu met z’n allen bezig beter met elkaar te communiceren. Ook, en dit is wel heel speciaal,  helpen wij “het klimaat verbeteren”  gewoon door niets te doen. Misschien eens goed om over na te denken. Ook kunnen wij niet meer zeggen ik heb er geen tijd voor? (denk ik) Wij zijn allen altijd bezig met allerlei zaken en (geen tijd hebben) waarvan wij denken dit echt te moeten doen,

zonder te weten wat we eigenlijk allemaal aanrichten. God geeft ons nu de oplossing voor velen is het nu niets doen. En wat volgt daaruit is bijna ondenkbaar maar…..

Nu gewoon niks doen is de oplossing om de natuur te helpen.

Minder stikstof uitstoot. Minder Co2.

Minder vervuiling.

Minder ruzie.

Minder dom geklets.

Minder bemoeienis met zaken die ons eigenlijk niet aangaan.

Minder gehaast.

Minder egoïsme. 

Minder geld.

Minder nodig.

Minder verloren tijd.

———————————————————————–

Meer overdenken. Meer tijd hebben, dagen deze lijken langer te duren. (Is tijd misschien toch een illusie?) Meer overhebben voor je naaste. Meer rekening houden met de zwakste in de maatschappij. Meer overdenken waar het leven eigenlijk echt over gaat. (buiten al dat geld) Meer tot de ontdekking komen dat wat wij eerst dachten echt nodig te hebben nu helemaal niet meer van belang is. Meer weten dat we het eigenlijk niet echt nodig hebben.

Meer denken aan gezondheid. Meer denken aan je lichaam en het meer te respecteren. Meer denken aan gelukkig zijn en het ook ontdekken.

Meer geluk schenken. Meer liefde delen en geven.

Volgt hieruit misschien wel de nieuwe ECONOMIE  die wij dan kunnen noemen  ECO”GOD”NOMIE. Want of het nu Economie of God is,  het is allebei geloof.

Zowel God als Economie zijn niet tastbaar. (Wij willen geloven)  (hoop)

John van Rest

Spread the love