Hoeveel auto’s zijn er op de wereld?

Zijn we misschien toch op de goede weg?

De wereldbevolking neemt hand over hand toe. Twintig jaar geleden (zijn we al zo oud?) leerden we nog op de middelbare school dat we op aarde met iets meer dan zes miljard mensen waren. Inmiddels zitten we bijna op acht miljard. Van die populatie is bovendien een groeiend deel welvarend. Je hoeft je dus niet te verbazen over hoeveel auto’s op de wereld rondrijden: dat zijn er behoorlijk veel.

Sterker: in sommige delen van de wereld is peak CAR al bereikt. Dat betekent dat de hoeveelheid gereisde kilometers per persoon per auto vanaf dat punt alleen nog maar afneemt. Niet al te lang geleden werd er nog voorspeld dat er rond deze tijd 80 miljoen nieuwe auto’s per jaar zouden worden verkocht. Maar door de economische situatie nemen de jaarlijkse verkopen sinds een piek van bijna 80 miljoen in 2017 weer gestaag af. Nu komt bovendien de Coronacrisis er nog eens overheen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *