Dagboek 7e dag week 16

Zondag: Rustdag

Deze dag heb ik de kerk niet zo prettig beleefd. Het volgende kwam op mij af.

De kerkdienst 11: uur in de morgen “Openkerk” die ik wilde volgen op internet was voor mij een onverwachte ervaring. Mijn gevoel kwam in opstand, de muziek was opnieuw ingezet door Tim voor deze dienst op zondag. Het was nu weer mogelijk om met meer mensen bijeen te komen, zo rond de 10 mensen met 1,5m Social distancing toegestaan door de Regering.

De dienst begon met Open kerk de bestaande film en daarna een muzieknummer waarvan de begin akkoorden eindeloos werden herhaald waarop de zangeressen hun eigen tekst (als aanbidding) werd gebruikt in dit muziekstuk, het duurde ongeveer 30 minuten lang?

Ik vond dit niet zo’n fijne ervaring om de dienst zo te moeten volgen. Het heeft mij er zelfs toe aangezet om verder niet meer te luisteren. Later heb ik weer ingehaakt om te luisteren naar Tim zijn preek, waarbij ik helaas ook dezelfde gevoelens kreeg als bij de zang, ik heb nog even langer geluisterd of het nog zou veranderen maar dat gebeurde niet.

De preek kwam op mij over als indringend. Geen prettige ervaring. Dus toen heb ik ook hier afgehaakt en niet meer gekeken of geluisterd.

Een gedeelte van de zondig heb ik verder besteed aan overdenkingen bidden, lezen, schrijven en bijbel lezen.

Daarna ben ik naar bed gegaan tot de volgende morgen.

John van Rest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *