Dagboek 5e dag week 16

We beginnen vandaag met het bericht dat in Rotterdam door de jeugd BOA’S zijn aangevallen de mannen zijn gewond geraakt Dat is makkelijk want deze mensen zijn niet bewapend dat is op zich niet zo gek maar een pepperspray of wapenstok zou hier toch de oplossing kunnen zijn. Helaas wil de Rotterdamse Burgemeester dit niet?

Kinderen maken liedjes voor kinderen. Heel leuk maar toch. Het wordt tijd dat ze weer naar school kunnen.

Het Nieuws gaat gewoon door, een grote brand in Nederland in een varkensstal tientallen varkens omgekomen.

Internationaal ruimtestation (ISS)

De 3 ruimtebezoekers komen weer terug vanuit de ruimte ISS (vrouwen). Die weten niet wat ze overkomt gelijk in de crisis? Het nieuwslezen begint weer NORMAAL te worden het gaat niet alleen over Corona meer. Is dit het begin van het normale leven weer? Laten we het hopen.

Op 5 mei een Bevrijdingsconcert vanuit Care, de muzikanten spelen om de beurt in kleine groepjes en dit wordt later samengevoegd om op 5 mei te horen. Het Metropoolorkest.

De Amerikanen gaan weer langzaam open de kerken en de bedrijven. Wel met 1,5 m afstand is de opdracht.(Trump)

De Chinese economie is 7% gekrompen China is de 2 Economie op de Wereld.

De armoede is toegenomen en de instanties daarvoor maken zich ernstige zorgen. de voorspelling is dat er meer mensen gebruik gaan maken van de voedselbanken. Dus armoede groeit helaas. (verdelen)

Nu is het echt tijd is om anders met elkaar om te gaan, bijvoorbeeld iedereen een basis inkomen. Het is nu de juiste tijd daarmee te beginnen.

Zelfs in Amerika is daar oproep over. Laat u horen!

Straight Voice jongeren groep ” De Jeugd een stem geeft” protest met poëzie. De fotograaf kreeg 10.000 Euro voor zijn foto. zie hier de verandering bij de mens. Let op de jongeren die willen het ook echt anders!

De foto ‘Straight Voice’ van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba is uitgeroepen tot beste persfoto van het jaar. De winnaar van de 63ste editie van World Press Photo werd vanavond online bekendgemaakt. Door de Coronacrisis was de gebruikelijke award show en het festival rondom de World Press Photo in Amsterdam in maart al afgeblazen.

De winnende foto toont een jonge Soedanese man, wiens gezicht wordt verlicht door mobiele telefoons, die tijdens een stroomuitval in Khartoem met anderen demonstreert voor een burgerregering in Soedan. De foto is genomen kort nadat dictator Bashir tijdens een militaire coup uit de macht werd gezet. Yasuyoshi Chiba maakte de foto voor het Franse persbureau AFP.

Sterfotograaf exposeert foto’s van slachtoffers van (seksueel) geweldDe foto ‘Straight Voice’ van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba is uitgeroepen tot beste persfoto van het jaar. De winnaar van de 63ste editie van World Press Photo werd vanavond online bekendgemaakt. Door de Coronacrisis was de gebruikelijke award show en het festival rondom de World Press Photo in Amsterdam in maart al afgeblazen.De winnende foto toont een jonge Soedanese man, wiens gezicht wordt verlicht door mobiele telefoons, die tijdens een stroomuitval in Khartoem met anderen demonstreert voor een burgerregering in Soedan. De foto is genomen kort nadat dictator Bashir tijdens een militaire coup uit de macht werd gezet. Yasuyoshi Chiba maakte de foto voor het Franse persbureau AFP.

De geboorte van een revolutie

Van fotograaf Romain Laurendeau is verkozen tot World Press Photo Story of the Year.

Deze prijs voor “verhalen die ertoe doen” werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. De fotoreeks van Laurendeau gaat over het leven in Algerije, waar de werkloosheid hoog is en de leefomstandigheden vaak armoedig zijn. Vorig jaar gingen duizenden jongeren de straat op uit protest tegen de lang zittende president Bouteflika.
De uitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam was dan wel geschrapt, de bijbehorende tentoonstelling gaat waarschijnlijk wel door, maar pas later dit jaar. Een datum is nog niet bekend. De expositie begint altijd in De Nieuwe Kerk in Amsterdam en reist daarna door. Er komen jaarlijks wereldwijd zo’n 4 miljoen bezoekers op af. 

Laten we beginnen met de wens “de Wereld” NU te veranderen!

Link deze blz.

————————————————————————————————————

Spread the love

Spread the love