Dagboek 4e dag week 16

Dagboek Door admin

Donderdag, Weer een dag net 4,8 km gelopen weer fit en hoofd opgeruimd lekker weer en zon was heerlijk. Vandaag luisteren of er nog klanten zijn die weer aan het werk zijn.

Vanmorgen is er weer een bijeenkomst van de deskundigen raad gezondheid.

Mevr. Nieuwehuizen, Kamerleden en Jaap van Dissel. Corona en de stand van zaken. gaat over verzorging IC en mondkapjes, beademingsapparatuur. Hulp ziekenhuis Systeem, 3000 overleden, testbeleid 1/4 tot 1/3 zorgverleners betreft. Afname van het aantal gevallen Corona. Het overlijden aan Coronavirus is minder.

Gemelde patiënten, opgenomen patiënten, daar is een afvlakking in gezien. Meerderheid gemelde is boven de 60 – 80 jaar. 40 tot 60 % minder bezetting van ziekenhuisbedden. Huisartsen hebben een nieuw systeem om te kunnen melden betreffende ziektes. Bejaardentehuizen bezoek beperking geeft minder sterfgevallen. IC heeft weer richting to de oude situatie bezetting. Ziekenhuisbedden is terug naar daling maar nog niet op normaal niveau. Contact heeft 70 tot 74 % afname dus minder contact geeft resultaat, maar in de verpleeghuizen gaat het nog niet goed.

Zijn de verzorgers in de steek gelaten? Het sterfte aantal is bij verpleeg tehuizen veel hoger dan in ziekenhuizen. Hadden de verzorgers geen beveiligingsmiddelen?

Is er een grove fout bij inschatting gemaakt? voor beveiligingsmiddelen verdelen?

Wat leren we hieruit?

Dat we ons beter moeten voorbereiden? moeten wij altijd voldoende middelen hebben voor verpleging in alle vormen? Nu we beter weten hoe het virus werkt kunnen we beter zien hoe ditzelfde probleem te voorkomen. Zeker wereldwijd met elkaar samen werken.

Spread the love

Spread the love