Dagboek 2e dag week 16

Werkdag 14 april, wat gaan we vandaag doen. Vanmorgen 4,8 km gelopen en daarna de 2 auto’s even met de hogedrukspuit schoongespoten. Daarna even het stoepje met de drukspuit schoongemaakt zo, dan is de entree weer schoon en in orde. Het is ook ingang kantoor.

Hoe gaat het nu verder met de Wereld, bijvoorbeeld met de sloppenwijken in verschillende armelanden. Nu met deze virus komen wij tot de ontdekking dat wij door egoïsme deze mensen niet echt hebben geholpen. Dit overlaten aan een kleine groep goede mensen die zich wel uitsloven om die armelanden te helpen, dan hoeven wij het toch niet meer te doen! Soms door een kleine aalmoes te geven voor onze gemoedsrust laten we het zo. Dit zou nu toch eens moeten stoppen.

Uiteindelijk zien we nu sterk dat we gewoon de armoede altijd moeten blijven bestrijden. Natuurlijk voor de mensen die dit nodig hebben maar ook voor onze eigen gezondheid. Omdat bij die groepen verspreiding van welk virus dan ook altijd aanwezig is in onhygiënische omstandigheden.

Ik stel dan ook voor om deze groep mensen continu te helpen! Door niet af en toe maar regelmatig bijvoorbeeld elke maand een bedrag te storten om de armoede te bestrijden. Natuurlijk moet dit aan een goedgekeurde instantie gebeuren zodat er geen geld aan de kleefstok blijft hangen. En dat er ook echt geholpen moet worden.

We worden toch wel behoorlijk met onze neus op de feiten gedrukt door veel te lang door te zijn gegaan om ziekenhuizen niet te ondersteunen. Om voldoende bedden in ziekenhuizen te hebben. Ook faillissementen zijn niet tegengehouden, Verplegers en noodzakelijke medewerkers buiten de artsen en de chirurgen om moeten van een beter loon worden voorzien.

Waarom hebben we de doctoren en specialisten een eigen winkeltje laten bouwen in de ziekenhuizen die veel duurder uitpakken dan normale salarissen regelen voor deze groepen.

Bill Gates heeft 5 jaar geleden Wereldwijd gewaarschuwd dat er overal in de Wereld te weinig ziekenhuisbedden en IC ruimtes zouden zijn daar moet wat aan gedaan worden.

Nu is het zover dat er een virus is uitgebroken en kunnen we het niet handhaven. Buiten Duitsland die heeft wel voldoende ziekenhuizen en ziekenhuisbedden maar ook net als de andere landen geen beveiligingen middelen hebben, zoals schorten, brillen, mondkapjes en beademingsapparatuur.

Langzaam kom ik tot de conclusie dat in Quarantaine gaan niet zo’n goed idee is geweest. Alleen ik heb ook geen andere oplossing voor ouderen. Veel Ouderen gaan dood, je zal het zelf maar zijn?

In Zweden hebben ze een andere oplossing is dit misschien de oplossing? Hoe dodelijk is deze Corona virus eigenlijk. Groep virus heeft ook veel slachtoffers.

En dan ook nog eens de kosten en de gevolgen erger zijn dan de kwaal Grenzen dicht Frankrijk dicht, Europese samenwerking, en wat later? En dan nog de enorme kosten die hierna aan ons wordt gepresenteerd. Mensen die daar ziek en overspannen van worden. Kunnen voorlopig geen toekomst opbouwen er heerst een enorme werkeloosheid en armoede.

GELD TEKORTEN! …………….

Spread the love