Dagboek 4e dag week 15

John van Rest

Toch weer vroeg op om het een en ander te schrijven, het ritme is van groot belang om het vol te houden. Er zijn al mensen die helpen op het land om asperges te steken. Deze sector zit echt om’t hand, omdat de mensen die normaal dit werk doen in hun eigen land zijn en vast zitten dus grote tekorten die de Nederlanders nu zelf moeten oplossen.

ESM bijdrage wordt nogal zwaar behandeld, het gaat natuurlijk om veel geld. En ook Nederland moet opletten niet alles zo maar te betalen want het gaat ook om in de toekomst zelf te kunnen overleven. Alleen het probleem bij deze zaak is dat Italië of Spanje niet mogen omvallen! Als dit gebeurt dan gaat het met de bloemenexport niet meer goed. Dus elkaar helpen is vaak eigenbelang. Dus Nederland neem de juiste beslissingen!

Even wat anders.

Nu moet ik me aanzetten wat in de tuin te doen, de heg gesnoeid worden en dat ga ik even na de koffiepauze doen.

Wat is de stand van zaken, het Coronavirus grijpt snel om zich heen. In verzorgingstehuizen daar vallen veel slachtoffers. Er moet nog lang 1,5 m afstand worden houden. En knuffelen dan? Dat is alleen nog voor mensen weggelegd die bij elkaar wonen en de mensen die al Coronaziekte hebben gehad en die dus immuun zijn. is dit wel onze werkelijk situatie?

Hoe gaat dit er over 5 maanden eruit zien?

Het wordt Pasen en dit moeten we vieren!

Ja, het is dadelijk Pasen maar eerst nog even de Pesachmaaltijd op goedemorgen vrijdag dit is niet het laatste avondmaal het is een maaltijd die Jezus met zijn discipelen heeft genoten met de Ceder Maaltijd.

Om meer te weten hierover heeft Tim onze Paster dit precies uitgelegd in een brief hij legt uit waaruit de maaltijd bestond in de tijd toen Jezus leefde. Tim is Paster in Openkerk.

Daarna waarschijnlijk in de namiddag of avond werd het laatste avondmaal met de apostelen gevierd.

John van Rest

Spread the love