Gastenboek Reactie

What people say?

Hier kunt u reageren op onze Site
maar ook wat u zelf kwijt wil en ons dan daarover wilt schrijven dit wordt dan direct op Side gepubliceerd.

  ,[{van.rest@telenet.be}]

  Spread the love

  One thought on “Gastenboek Reactie

  1. Toon Wijnands
   ·
   14 februari
   Heeft gestudeerd aan Technische Universiteit Eindhoven (Afgestudeerd: 1994)
   Waarom moet je belasting betalen over je spaargeld? Daar heb je toch al belasting over betaald toen je salaris kreeg? Is dat niet pure diefstal?
   Oorspronkelijk beantwoord: Waarom moet je belasting betalen over je spaargeld .daar heb je toch al belasting over betaald toen je salaris kreeg is dat niet pure diefstal ?
   Het is nog veel erger! Je vader die zich zijn hele leven krom heeft gewerkt voor zijn gezin heeft over dat magere inkomen al belasting betaald, het weinige wat er over bleef gespaard en daar betaalde hij nog een keer belasting over. Toen ging hij dood, erfde jij een deel van het geld en daar moest je weer belasting over betalen. 3 keer dus!! En die erfenis zette je op je spaarrekening en, verdomd, ze kwamen weer langs. 4x belasting betalen!!! Dat kan natuurlijk niet goed gaan, dacht je. Dus ging je er een mooie auto van kopen. En guess What? Je moet BRM én BTW betalen. 6x belasting!!!! 5x diefstal dus.

   Dat kan zo echt niet. Ik zeg: gooi heel die boevenbende van de Tweede Kamer in de gevangenis!

   Hmm, wacht effe. Die gevangenis, waar betaalt de overheid die eigenlijk van? En om in de gevangenis te komen, moet je eerst nog worden aangehouden door de politie en dan veroordeeld door een rechtbank. Hoe worden die eigenlijk betaald? En het onderwijs, de wegen, het leger, het stroom- en gasnet enz.

   Een overheid heeft eigenlijk maar 2 vormen van inkomen: grondstoffen en belastingen. Van grondstoffen hebben we niet zo gek veel: kolen in Limburg zijn we al mee gestopt, gas in Groningen gaan we mee stoppen, olie in Noordzee wordt rap minder en schaliegas beginnen we gelukkig niet aan (hoop ik). Blijft over belastingen. Waar je belasting over heft is volstrekt arbitrair en een politieke keuze. Daar wordt dus jaar in jaar uit heel druk over gediscussieerd in de politiek en continu aan gemorreld. Het laatste waar ze in Den Haag naar kijken is hoe vaak op een bepaalde euro op zijn reis van ontstaan tot vernietiging belasting is ingehouden.

   het begint er dus mee dat wij samen, omdat we nu eenmaal 1 volk zijn, er voor kiezen om een overheid te hebben die dingen voor ons allemaal regelt. En dat moet nu eenmaal betaald worden. Door ons allemaal. Die betaling noemen we belasting

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *