Dagboek 6e dag week 14

Goede morgen de volgende Sociale test, hoe gaan we om met opsluiting?

Ondanks dat dit niet echt een test is komen wij wel tot de ontdekking wat doen we in zo’n situatie?

Het blijkt dat we met z’n allen wel diep in ons een zeer goede eigenschap hebben om goed en liefdevol met elkaar om te gaan. de mens heeft elkaar nodig, dit komt nu duidelijk naar voren.

Vooral voor de ouderen is er duidelijk een signaal gekomen dat die ook van belang zijn. er is nu zelfs gevraagd of de ouderen die al met pensioen zijn willen helpen “als ze gezond en niet besmet zijn”, met hun kennis en ervaring heeft de maatschappij die nu hard nodig. (en later?)

Kijk maar eens naar Dhr. Krol die nog jong van geest en leden is, en goed kan bijdragen aan de maatschappij. Hij brengt de discussie op gang om niet op leeftijd alleen een keus te gaan bepalen wie wel of niet geholpen gaat worden. Hij sprak over een richtlijn dat er niet over leeftijd maar over biologische leeftijd moet worden gesproken, hoewel dat is ook een moeilijke keuze, we zullen hierin moeten leren.

Gelukkig worden de Coronahelden in het zonnetje gezet, en zo zien we dan ook dat deze mensen echt worden gewaardeerd.

Hier zien we maar weer eens “de verzorging zal zeker niet over geld praten” en ons daarop aanspreken. Dus het wordt tijd dat we daar een betere beloning tegenover zetten, die gewoon vanzelfsprekend is. Zodat niet de grootbek alleen zijn zaken voor elkaar heeft!

Helaas is daar nooit door oog voor geweest, ik hoop dat ze hier wat van hebben geleerd!

Op naar een betere Wereld,

John van Rest

Spread the love