Dagboek 5e dag week 14

Vandaag weer een nieuwe dag even niet snelwandelen. Dit om de spieren even tot rust te laten komen. Het ochtendritueel, is” opstaan, douchen en dan naar beneden het kantoor in. De PC aan het nieuws zien, schrijven en ondernemen.

Hoe kan ik vandaag de mensen bereiken om zaken te bespreken? Is het wel zo dat het werk stilstaat, of gaat het om je eigen beleving?
Ik wil graag wat dieper ingaan op ons gedrag en de mogelijkheden in deze tijd van crisis.

De speciale acties om boeken samen te stellen “door de bibliotheken opgezet”, is een mooie ontwikkeling en zal zeker bijdragen om de tijd door te komen tijdens deze crisis. We kunnen er nog wat van leren! Suggestie, ga een taal leren of iets studeren of ga schrijven!

Hoopgevend is dat er hard aan een antivirus wordt gewerkt deskundigen hebben het idee dat deze ontwikkeling snel tegen het eind van het jaar al veilig kan worden toegediend. De ontwikkelingen komen uit Nederland.
maar gaan ze ook luisteren? Het is misschien eens tijd om te realiseren hoe wij ons in een goed draaiende economie ons hebben gedragen. Wat is het verschil dan? Liepen wij onszelf in de voorgaande tijden misschien wel voorbij met gesloten ogen?

Is het mogelijk je daarvan bewust worden, nu de tijd ons niet te pakken heeft en wij eindelijk tijd in overvloed hebben, uitgezonderd dan de verzorgers en hulpdiensten.
Hoe mooi kan het zijn dat onze medemens vooral in de verpleging zich zo zonder klagen inzetten om het zo goed mogelijk voor de ander te doen, zelfs na de conclusie dat er geen goede veiligheidsmiddelen zijn.

We hebben nu geleerd dat we in goede tijden ook moeten zorgen dat we deze zaken voor elkaar hebben. Bijvoorbeeld “geen ziekenhuizen failliet laten gaan” we niet alleen bezig moeten zijn om geld te verdienen. We zijn natuurlijk geneigd om snel voorruit te willen en niet opletten wat er in het NU speelt. Zijn we met de neus op de feiten gedrukt? Hebben we zelf deze nieuwe crisis opgeroepen door maar te doen en te doen? Wat kunnen we hier van leren?

Dat we nu door deze situatie tot de ontdekking komen dat het leven zelfs doorgaat zonder dat wij daar echt invloed op hebben. Laten we stoppen met alleen maar te melden dat er omzetverlies is en alles in geldbedragen te zetten. Hier is een mogelijkheid ontstaan om gewoon meer met elkaar te delen. Als we alleen het hoognodige regelen voor onszelf en de medemens dan komen we zeker tot de ontdekking dat er meer dan genoeg is voor iedereen!

Een systeem “eerder in Amerika” , “iedereen een gelijk bedrag per maand te betalen als inkomen” zonder pardon.
Hoe werkt dit dan? Het systeem is “veel lease producten die nodig zijn te produceren” die wij dan weer huren en na gebruik en als het versleten is inleveren voor recyclen ‘en’ opnieuw weer huren. Deze producten moeten dan ook hoogwaardig en met milieu vriendelijke grondstoffen worden gemaakt. Het gevolg is dat er veel minder weggooi producten zijn dus minder milieu belasting. (vervuiling)

Dit systeem zou echt werken als wij onze houding tegenover elkaar drastisch veranderen en meer uit liefde met elkaar delen zonder egoïstisch gedrag. Nu kan dit ook in deze crisistijd waarom dan niet als we dadelijk elkaar weer kunnen aanraken? Dit is zeker een onderwerp om over na te denken, en om met elkaar te bespreken.

Goed het is een idee, laten we hopen dat we wat hebben geleerd en ons ook eensgezind gaan gedragen. De NATUUR vraagt hierom!
Nog even wat zaken die nu ook spelen. De NEGATIEVE reacties! Als eerste, de tekorten die er gaan komen volgens de economen. Bij de Staats begroting, de Staatskas, de Banken, de Overheid.

Let op! Laat u niets wijsmaken!
Hoe is het toch mogelijk dat daar elke keer weer een punt van wordt gemaakt. Als we aan de andere kant ook weten dat er gewoon GELD wordt gedrukt als er tekorten dreigen te ontstaan! Zou het beter zijn hier een recyclagesysteem van te maken?

Ik wil hier later nog wel wat dieper op ingaan. Voor nu wil ik u graag op het hart drukken dat u zich door de vele berichten waar ook veel angst berichten bij zitten niet laat beïnvloeden. Er zijn veel instanties (mensen) die aan doemdenken doen en allerlei negatieve en zwarte voorspellingen doen. Weet wel als ze zo goed kunnen voorspellen, waarom dan niet deze crisis al voorzien?


Gewoon, omdat ze het niet weten, niemand kan dit weten er staat ook in de bijbel geschreven dat wij nooit zullen weten en kunnen voorspellen wanneer het einde van de wereld daar is. Dus zie die mannen weten het ook niet!

Wat we wel weten is dat: Als wij met elkaar liefdevol omgaan en ons aan de 10 geboden houden we liefdevol worden opgenomen als de tijd daar is, meer is het niet zo simpel is het. Wat denkt u, kunnen we dit gewoon gaan doen? Ik denk van wel.

Langzaam komt het allemaal wel weer op gang. Laten we stilstaan bij wat we hebben geleerd van deze crisis.

Bang instituut is bang voor krimp 65% omgezet = dit 11 miljard euro.
Bang voor meer dan 100.000  faillissementen kleinbedrijven.
Bang geen mondkapjes genoeg te hebben.
Bang om ons echt naar waarheid te informeren.
Bang voor de waarheid dus halve waarheid vertellen.
Bang schip mag niet aanmeren corona besmetting.
Bang zijn wij dom? Of proberen ze ons dom te houden?
Bang voor het komende weekeind.
Bang zwaarder, deze crisis dan crisis 2008.

Laat u niet misleiden. Gebruik u gezonde verstand en houdt u aan de regels.

John van Rest

Spread the love