Dagboek 4e dag week 14

Vanmorgen weer bijna 5 km snelwandelen volbracht weer een heerlijk fris en goed gevoel daarbij. Onderweg langs enkele in aanbouw gebouwde huizen gelopen en daar zag ik de bouwvakkers werken op afgesproken afstand van elkaar ‘dat’ was goed te zien. Maar helaas zag ik ook bouwvakkers dicht bij elkaar staan zelfs voor lange tijd, dit vind ik onbegrijpelijk. iedereen is bezig om ons goed aan de regels te houden. Maar helaas zijn er werknemers die het niet zo nauw nemen met de regels. Ik hoop dat de controleur op de bouw daar wat van gaat zeggen tegen deze mensen. Want zo is verspreiding natuurlijk op een presenteerblaadje te geven. Maar goed de meeste mensen houden zich wel aan de regels.

Er is duidelijk nog minder verkeer op de weg wel wat vrachtwagens, maar” fietsers en auto’s bijna niet. Het is nog steeds een rare gewaarwording deze situatie buiten, door de gevolgen van de Corona crisis.

Ik hoor al geluiden dat er mensen zijn die zeggen, dat het personeel in de verpleging wel wordt gewaardeerd we uiten dit door witte doeken op te hangen en met muziek en handenklappen, dat is fijn, gelukkig streeft men er ook naar deze mensen later ook echt te belonen met een veel betere betaling. Het is toch een raadsel dat deze mensen altijd zo zijn onderbetaald, tegenover andere banen, zelfs met banen waarbij mensen niet eens zo’n grote verantwoording hebben zoals in de verpleging.

Waarom heeft de Regering nooit geluisterd naar partijen die hiervoor streden om deze mensen beter te belonen. Hoewel de doctoren en ander hoog personeel wel vermogens hebben kunnen verdienen en dit nog hebben.

Ook zie ik dat er steeds meer programma’s zijn op de TV die contacten leggen via internet met verschillende mensen die ook thuiszitten. Er komt dus wel heel veel informatie de ether in. Ik vraag mij dan ook af, wat ben ik aan het doen?

Is dit nog wel nuttig wat ik doe?

Zijn er wel mensen te bereiken via deze Site waarin ik mijn boodschap kan uitdragen. Ik hoop dat er mensen zijn die dit willen liken, (verspreiden) op het internet.

Ik ga nog eens extra bedenken waar ik over kan schrijven om het zo interessant mogelijk te maken. Ik hoop dat men commentaar wil geven over wat ik schrijf of wat op de Site staat. Zodat mijn poging iets bij te dragen tijdens deze tijd ook iets van betekenis zou kunnen zijn.

Ik ben geen Neerlandicus dus er kunnen wel eens wat schrijf of taalfoutjes in het schrijven voorkomen, ik laat me hierdoor niet weerhouden om iets te schrijven.

John van Rest

Spread the love