Live group

Wat ik nog even wil vertellen over onze Live group Openkerk. Door de Corona situatie nu via Skype of Zoom met elkaar communiceren. Live group is een maandelijkse bijeenkomst van vrij gekozen uitgenodigde mensen in onze Kerk, maar ook vrienden en kennissen zijn welkom om bij elkaar te komen om over geloof te praten.

We hebben ook afgesproken dat de groep niet veel groter zou moet worden dan ongeveer 10 a 12 mensen. Als de groep te groot is wordt het moeilijker om samen intiem met elkaar te bidden en van gedachten te wisselen over de liefde van God.

We hebben vandaag met 4 mensen de open meeting via internet met elkaar gehad. Het is even wennen maar het ging super. Het was leerzaam deze ontmoeting. Tim onze Paster van Open Kerk had wat tekst en bijbelteksten verzorgt die hebben we samen doorgenomen.

Wat we hiervan geleerd hebben is dat nu naar voren komt dat ook buiten de kerk er veel mensen zijn die naastenliefde bedrijven. Voorheen hebben we wel een slecht beeld gemaakt van de mens op deze wereld. Dit komt toch niet zomaar uit de lucht vallen? De mensen die we nu zien op TV en internet. Echt die waren er altijd al! Hebben we niet een beetje veel hoogmoed gehad om te denken dat wij alleen de zieltjes op deze wereld moeten redden want velen zijn nog niet zover?

Wat we nu zien is dat er al veel meer mensen zijn die tot het Christendom horen met of zonder clubje. We worden grotendeels beïnvloed door de omgeving, TV, internet en de kranten. Het is niet altijd zo slecht. De wereld bestaat uit meer goede dan slechtte mensen zien we nu uiteindelijk.

Ik moet denken aan mijn schoonmoeder, die vaak zei, “kijk ook eens naar de goede dingen in de mens”. Zelfs is dit over de Huidige President van Amerika te zeggen hoe slecht is deze man nu werkelijk helemaal? Hij heeft het vaak niet bij het rechte eind ja, maar hij is wel genegen om toch om zich heen te kijken en dan zijn mening aan te passen als blijkt dat hij het fout had. Er zijn ook staatshoofden die nooit hun mening aanpassen en door dik of dun blijven beweren dat het zo moet in eigenbelang al is het helemaal fout. Dit heet dan (Dictatuur) mensen worden vaak in een kwaad daglicht gezet omdat het de betreffende niet zo goed uitkomt!

Laten we ons daar elke keer weer door beïnvloeden? Ik denk het, “JA” we laten ons beïnvloeden. Steeds weer opnieuw.

Tim onze Paster heeft het hier bij het rechte eind “luister naar het woord van God dat is waar”. Dit staat zelfs dichter bij ons dan we denken. je leest het in de bijbel.

In Nederland is Minister President Rutte ook wel bekritiseerd? Hoewel hij zijn best doet om naar mensen te luisteren. Dat hij en z’n kompanen hun mening steeds proberen aan te passen is in het belang van ons allemaal.

Of hebben “wij alleen” de wijsheid in pacht? (verstandig zijn of althans doen alsof)

Ik denk het niet want er wordt regelmatig opnieuw geleerd dat we moeten luisteren naar het woord (de Heilige Geest) om daaruit wijsheid te ontvangen.

Laten we onze ogen openen!

Liefde begint daarmee.

John van Rest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *