Dagboek 2e dag week 14

Dagboek 2e dag na 3 weken

Dagboek Door admin

Goede morgen, net weer even 4,81 km snel wandelen gedaan, heerlijk fris en weer een goed gevoel. Onderweg zie ik weer iets meer verkeer en sommige wandelaars die met hun hondje aan het wandelen zijn. De zon kwam al door de bewolking heen het zal een stralende dag worden.

Tegelijkertijd hoor ik op de radio via de oortjes van mijn mobieltje dat het in de VS niet goed gaat, er zijn veel mensen daar overleden en de ziekenhuizen komen veel bedden en beademingsapparatuur tekort. Vooral in New York helaas, ik zou nooit gedacht hebben dat ze het daar niet zouden aankunnen deze crisis. Helaas is het maar al te waar dat het daar niet goed gaat! 

Bij ons willen ze de maatregelen nog even handhaven na 1 april dus nog wat verlengen . Eind van de week 1800 tot 2300 patiënten, dan gaan we over naar een crisis in de ziekenhuizen. Dan gaat het niet meer over de kwaliteit maar kwantiteit. (ik hoop dat we dit kunnen voorkomen) Helaas is Italië wel hard getroffen, in dit land zijn er meer dan 11000 mensen overleden aan Corona. 

Het ziet er naar uit dat wij in België en Nederland het redelijk onder controle hebben. Nu ook maar eens kijken of wij ook de VS kunnen helpen (Met heel Europa) ik hoop maar dat heel Europa ook echt wil helpen. De VS heeft veel beademingsapparatuur nodig.

Ook Afrika heeft hulp nodig misschien wil Europa hier ook helpen?  (als ze dit al niet doen)

Vandaag kijken of ik nog wat mensen kan bereiken om verder bepaalde zaken te regelen voor  het bedrijf ACT-machinery bv. Veel bedrijven komen nu in de problemen, zeker als de Coronaregels zwaarder wordt aangepast.

Op de TV gaat de politiek gewoon door en maakt men zich nog druk over Italië en de tweestrijd daar. Ondanks de crisis Corona. Europa wil dat Italië politieke stappen neemt om hun problemen daar in orde te maken, als het daar niet gaat is dit ook een probleem voor Europa dus alles moet daar ook worden geregeld.

Helaas blijft het in de komende nachten nog steeds erg koud -2 -5 graden jammer van de bloesem in de bomen dat al uitkwam door zonneschijn ik hoop dat de bomen het overleven, want een beetje kleur in het voorjaar kunnen we goed gebruiken.

In Florida is er een leider van de kerk gearresteerd omdat hij nog gewoon honderden mensen bij elkaar liet komen die elkaar zouden kunnen aansteken dit is nu ten strengste verboden, daar is dus deze man als voorbeeld gesteld om voorlopig niet meer te verzamelen. 

Er is een nieuw lied gemaakt en gezongen bij Jenik door veel zangers en zangeressen die helaas ook werd bekritiseerd, ze deden dit allemaal belangeloos om mensen wat op te vrolijken. Dus ik denk wel een leuk idee.

Militairen gaan al de hulp inzetten omdat er een verzorgers tekort is de Coronacrisis, ze hadden daar graag nog wat mee gewacht maar het is nu helaas al nodig daar in Ede.

Vanavond is er een persconferentie om mededelingen te doen over de Coronacrisis door de Minister President Rutte. Het zal zeker verlenging worden.   

John van Rest

Spread the love