Corona virus 2020

Het Corona virus is uitgebroken. 2020

Hallo, wat ons nu overkomt had niemand maar dan ook niemand kunnen bedenken? Is dit wel waar? 

Januari

  • In januari hoorde wij al de geruchten van griep?
  • Een paar weken later hoorde wij vanuit China dat het met het virus wat Corona Covid-19 werd genoemd niet zo best was en dat het erg besmettelijk was. Wij leefden gewoon door zoals altijd, het was een ver van ons bed show. Maar al spoedig hoorde wij dat het niet zo maar even onder de duim was te krijgen China begon met contact verbod met buitenstaanders. en later een soort lock-down voor het land, en zo verliep het in China.

China

Nu hebben ze het in China onder de knie binnen China, maar de buitenstaander die binnen zou komen in China die zou de ziekte opnieuw kunnen brengen en verspreiden.
Alle mensen die van buitenaf komen werden/worden getest en indien ze het virus hebben in quarantaine gezet. Dit was en is dan ook de oplossing voor China geweest.
Wij hadden door hun ellende en lessen (helaas) een goed voorbeeld vanuit China kunnen hebben, en later ook vanuit Japan,

Helaas

Helaas daar is nogal nonchalant mee omgegaan. Uiteindelijk na een aantal weken het te hebben aangezien is de Regering met deskundigen aan de tafel gaan zitten en zijn ze een bepaalt punt gekomen dat mensen elkaar kunnen besmetten. Er zijn adviezen gegeven door de regering, hoe wij burgers, hiermee moeten omgaan. De eerste regels waren al ingezet.

Burgers

Als wij burgers zieken mensen zouden tegenkomen, ga deze dan uit de weg. Mensen die zich maar even ziek voelen met bijvoorbeeld, wat hoesten, pijn in de keel of andere gelijksoortige griep klachten, moeten thuisblijven om de ander niet aan te steken.

Enkele dagen verder 

Zo zijn we enkele dagen verder gegaan met dit advies, totdat de Minister President via de televisie ons bekent maakte dat er een uitbraak van dit virus ons te wachten staat.
Als wij niet direct acties zouden ondernemen, De Regering kwam met een paar regels, die wij burgers moeten naleven.

Onder ogen 

Het was een paar mensen al onder ogen gekomen dat het een beetje een vertoning werd en dat er veel te laks gereageerd werd op dit virus. We hadden toch voorbeelden? Ja, uit China Japan en Italië. In Italië. Was het al uit de hand gelopen. Daarna volgde Duitsland en Frankrijk ook nog eens.

Vakantie’s

Toen gingen de vakanties nog gewoon door. Hoewel enkele deskundigen zoals Dr. Gommers en anderen ons al echt voor het virus waarschuwde meerdere malen. Na enkele dagen begon het dan ook echt bij de Regering en bij de burgers door te dringen dat het zo niet verder kon gaan er moet wat gebeuren. Na veel vergaderingen en bijeenkomsten werd er dan stap voor stap, tegen de crisis die er was ontstaan iets gedaan. Uiteindelijk moeten de meeste mensen binnenblijven en alleen de deur uit voor de hoogst noodzakelijke zaken. De verplegers en hulpgroepen en bedrijven konden wel doorgaan.

Verzorging

De verzorging-mensen werden gegroepeerd, en zouden de zieken zoveel mogelijk begeleiden, zieken moeten binnenblijven en de zwaar zieken mensen gingen in het ziekenhuis naar de intensive-care afdeling. Spoedig als het zo doorgaat, komen we bedden te kort!

Duidelijk

Het werd eindelijk duidelijk dat we mensen, hulpmiddelen en bedden te kort zouden komen. Dus er moet wat aan gedaan worden. Het hele circus kwam op gang. Chaos en onduidelijkheid zelfs een belangrijk man Dr. Bruin viel af door overspanning en slapeloosheid. Sommige deskundige hadden dit voorspeld. Er was veel onduidelijkheid de chaos zou uitbreken, en ja hoor die kwam al spoedig.

Veel mensen 

Tegelijkertijd kwamen er ook een aantal mensen in actie, zeker na de debatten van de Regering die er volgden kregen we, de burgers, een beetje inzicht waar we tekort schoten. Allereerst ging het om ziekenhuisbedden, lucht, zuurstof, behandelingsapparatuur en vooral mondkapjes die geschikt moeten zijn tegen dit virus Covid-19.

Kort

Om een lang verhaal te kort te maken. De kapjes kwamen uit alle hoeken en dat was natuurlijk geweldig om te zien. Veel mensen boden aan om te helpen op welke manier dan ook. De voedselbanken kwamen met ideeën, omdat er een tekort was ontstaan. Dit door de absurde handelingen en het onverklaarbare hamsteren wat mensen deden met producten!

Gek Acociaal

Veel mensen deden dit met voedingsproducten, maar hoe gek dan ook, zelfs op het toiletpapier. Er was geen rolletje meer te krijgen. Alles uitverkocht? Zelfs zo erg dat de Minister heeft moeten ingrijpen en het hamsteren verbieden. 

Supermarkt

Uiteindelijk hebben de supermarkten zelf voorzorgsmaatregelen genomen om dit hamsteren tegen te gaan. En nog meer voorzorgmaatregelen, bijvoorbeeld om afstand van elkaar te houden via belijning, vakken en toegang naar winkel. 

Regering

Er was door de Regering opgesteld 1,5 m afstand te houden van de ander. En ook niet met z’n tweeën boodschappen gaan doen als dit niet strikt noodzakelijk is.

Niet snappen

Even kort, er zijn nog altijd mensen die niet snappen dat ook zij zich aan de regels moeten houden. Jongelui die toch bij elkaar komen en feestjes organiseren. Veel liggen nu in het ziekenhuis met het Coronavirus. 

Bedankt!

Bedankt mensen!  Wij hopen dat ze er van geleerd hebben. toch worden ze met dezelfde liefde als iedereen behandelt.

Voorlopig

Zo gaat het nog steeds, verder en voorlopig huisarrest. Verschillende beroepen en bedrijven zijn, (moeten of vrijwillig) gestopt. De Regering kwam met goede plannen deze mensen te helpen met inkomen, iedereen daarvan kan dan ook een uitkering krijgen daar wordt heel soepel mee omgegaan, dit om de betalingen niet te laten stagneren want het geld hebben ze nu nodig.

NU GAAT HET OM HET VERTROUWEN IN DE MENS!

En hoelang zullen we nog vastzitten?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *